L’APPEC Editors de Revistes i Digitals ha fet públics els mitjans guanyadors de la 20a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que se celebrarà de forma virtual el 14 d’octubre.

Enguany el jurat ha atorgat el premi a la millor publicació de revista a L’Erol – Revista Cultural del Berguedà, distingida “per la seva qualitat, pel seu rigor i sobretot per una creativitat periodística envejable en la selecció dels temes a tractar i l’elaboració dels continguts”.

Per la seva part, en la categoria de millor publicació de premsa s’ha premiat La Veu de l’Anoia, en reconeixement als 38 anys de trajectòria de la capçalera i a la seva “valentia i tenacitat per informar a peu de carrer en el primer territori amb confinament perimetral com va ser la Conca d’Òdena a causa de la pandèmia”.

Finalment, com a millor publicació digital s’ha distingit el mitjà Opcions “per la seva temàtica, pel foment que fa del consum sostenible, responsable i de proximitat des del cooperativisme amb un disseny acurat i amb una gran credibilitat”.

A més dels premis a les millors publicacions atorgats pel jurat d’experts, la junta de l’APPEC lliura tres guardons més. El Premi Comunicació enguany és per a l’informatiu infantil InfoK del Super3, per “haver informat amb molta cura i molta delicadesa sobre la pandèmia i els seus efectes als més menuts”.

Pel que fa al Premi Cultura, l’APPEC ha guardonat la plataforma Actua Cultura 2%, per haver estat capaç “de reunir tot el sector cultural del país per reivindicar davant les administracions un pressupost mínim del 2% per a la cultura”.

Finalment, el Premi Societat és per al xef José Andrés, per la “tasca extraordinària que desenvolupa des de World Central Kitchen des dels seus inicis” i, especialment, “des de la seva arribada a Catalunya per donar centenars de milers d’àpats a les persones més necessitades, un esforç logístic i humanitari impressionant enmig de la pandèmia”.

La gala de lliurament, enregistrada a l’Espai Endesa de Barcelona, es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’APPEC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram