La Cadena SER ha estrenat aquest dilluns una nova marca per a Catalunya que desdobla la seva oferta. El pal de paller de la nova SER Catalunya és el magazín Aquí, amb Josep Cuní (de dilluns a divendres, de 7 a 12 h), aposta que competirà en la franja d’Hoy por hoy de la SER estatal i, és clar, amb El món a RAC1 i El matí de Catalunya Ràdio.

L’objectiu d’aquesta programació específica en paral·lel és recuperar el mig milió d’oients que la SER va arribar a tenir a Catalunya, i en un termini de sis anys assolir el lideratge coincidint amb el centenari de Ràdio Barcelona.

La programació de SER Catalunya es completa amb els espais que ja s’emetien en desconnexió des de Ràdio Barcelona: Espècies protegides, Soroll, Hora 14, La graderia, El balcó, Què t’hi jugues!, Deixa’m tastar i Tot és comèdia, a més de les retransmissions esportives amb Moguts pel Barça, Moguts per l’Espanyol i Moguts pel Girona. Els buits s’ompliran amb programes de la SER estatal en castellà com La ventana, Hora 25 o A vivir.

“La cadena fa temps que estudiava llançar una emissora en català, però les circumstàncies de la crisi econòmica general i dels mitjans de comunicació van aconsellar ajornar-ho fins al moment adequat, que ja ha arribat”, explicava la setmana passada Daniel Gavela, director general de Prisa Ràdio, durant la presentació d’Aquí, amb Josep Cuní.

“Estem convençuts que per ser líder de la ràdio a Catalunya cal emetre en català”, afegia Gavela, qui va reconèixer el “risc” de l’aposta a causa del domini de RAC1 i Catalunya Ràdio: “Ho fem perquè estem convençuts que hi ha una oportunitat”.

SER Catalunya emet en 17 freqüències: Barcelona 103.5, Alt Empordà 104.4 i 104.0, Andorra 92.1, Baix Empordà 101.9, Camp de Tarragona 97.7, Catalunya Central 104.4, Cerdanya 89.8, Girona 97.4, La Garrotxa 95.5, Lleida 103.6, Osona 92.3, Pallars 89.6, Penedès 104.0, Segarra 99.2, Terres de l’Ebre 95.7 i Val d’Aran 97.2.

Futura graella digital

La posada en marxa de SER Catalunya ha estat acompanyada amb una nova aplicació gratuïta per a dispositius mòbils Android i iOS que permet seguir tota la programació en directe i a la carta. Aquesta app és el primer pas del projecte digital que SER Catalunya vol construir en paral·lel a la nova programació, en la línia del +CatRàdio de Catalunya Ràdio.