El número 22.575 de La Vanguardia, del 22 de juliol de 1936, va ser el primer que va publicar durant la Guerra Civil, i el 23.357, del 25 de gener del 1939, va ser el darrer. El següent número, el del 27 de gener del 1936, l’endemà de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona, però, va ser renumerat i va retrocedir altre cop al 22.575, tal com ha revelat VilaWeb. Un buit de 772 números que avui dia encara no ha estat corregit.

El canvi de numeració va ser un gest de cara a esborrar els dos anys i mig anteriors, que segons el diari van ser un “malson horrible” del qual el “gloriós exèrcit alliberador del Generalísimo” els va salvar, segons apunta en la portada d’aquell 27 de gener del 1936. Així, La Vanguardia va passar de ser el “diari al servei de la democràcia” a el “diari al servei d’Espanya i del Generalísimo Franco”, tal com apuntava sota el nom de la capçalera.

Malgrat el temps que ha passat des de la fi de la dictadura, el diari de Godó segueix obviant la numeració original i manté la instaurada amb l’arribada de Franco.