![](https://comunicacio21.cat/wp-content/uploads/trinitat-gilbert-premi-mos-2024.jpg)
Trinitat Gilbert rep el Premi Mos 2024 [foto: Govern].
A més de ser periodista i filòloga, Gilbert s’ha convertit en una de les veus autoritzades de la secció gastronòmica de l’Ara. “Un referent en la creació i divulgació de contingut rigorós i en català”, diu l’organització. Enguany, la periodista de l’Ara ha publicat el llibre que explica la història de l’icònic restaurant Via Veneto (Planeta Gastro).
En la categoria Mos també ha estat premiat Lluís Tolosa (sociòleg, escriptor, formador i comunicador especialitzat en enoturisme), com a millor prescriptor del vi.
Dues distincions internacionals
En la categoria Bite ha estat distingida com a Best foodie Aistė Misevičiūtė, creadora i fundadora del blog culinari Luxeat, per “ser una influència inspiradora en la indústria gastronòmica, obrint noves perspectives i explorant les delícies culinàries de cultures diverses a través de la seva plataforma digital”.
També en la categoria Bite, el periodista, escriptor i productor Matt Goulding ha rebut la distinció Best food traveller “per la seva devoció en explorar i promoure la cultura culinària de Barcelona i de Catalunya, compartint històries i experiències úniques”. Goulding és cofundador de Roads and Kingdoms, una plataforma que fusiona cultura, política i gastronomia.
Els Premis Bite i Mos, que promou el Departament de Turisme de la Generalitat, volen reconèixer el paper fonamental que tenen els creadors i creadores de continguts digitals enogastronòmics en el foment d’aquest tipus de turisme i, alhora, remarcar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial.
L’acte de lliurament de la segona edició dels guardons va tenir lloc dilluns al Teatre Nacional de Catalunya en el marc de la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia.