El 13 de febrer de 2018, els programes L’altra ràdio, de Ràdio 4, i Cocodril Club, de Radio Marca, van fer públic un manifest que reclamava la creació del Museu de la Ràdio a Barcelona. Aquesta setmana la petició ha superat les 400 adhesions, tant individuals com col·lectives.

El manifest demana projectar “un centre didàctic i lúdic dedicat a preservar la memòria sonora del mitjà radiofònic, a la construcció d’un relat històric dels seus professionals i al foment de l’ús del llenguatge sonor, com una eina expressiva i creativa”.

Els impulsors fonamenten la petició en la “gran tradició” que té el mitjà radiofònic a Catalunya i la seva “contribució notable” a l’ús de la llengua catalana.

El projecte compta amb els suports del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Ràdio Associació de Catalunya, l’Observatori de la Comunicació a Catalunya, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, l’Institut de la Comunicació de la UAB (InCom-UAB), l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, l’Associació de Radioaficionats Minusvàlids Invidents de Catalunya; l’Associació de Radioescoltes de Barcelona, la Federació Catalana de Radioaficionats, o l’Associació de Radioaficionats de Catalunya, entre d’altres.

L’equip promotor de la iniciativa està format per Cinto Niqui, director de L’altra ràdio; Albert Malla, director de Cocodril Club; la periodista i filòloga Esther Molas, i el consultor en comunicació Daniel Condeminas.