L’agència Efe ha perdut 2,3 milions d’euros el 2010, un 9% menys del que es preveia, segons les previsions que van justificar la reducció salarial per garantir la supervivència de l’empresa.

Però la direcció ha transmès als treballadors que està “molt preocupada” per l’evolució de les pèrdues durant el primer trimestre del 2011, atribuïdes a un “problema estructural” que els representants dels treballadors asseguren que no ha definit.

El comitè d’empresa interpreta aquesta postura com una estratègia per atemorir-los, ja que la memòria del 2010 preveu tornar als resultats positius després del 2012. De fet, la plantilla es mostra preocupada pel manteniment de la titularitat pública d’Efe.

Per tot plegat, els treballadors d’Efe volen que el Govern espanyol compleixi la seva promesa i que regularitzi la situació jurídica i econòmica de l’agència, dotant-la d’un estatut similar al de France Press que protegeixi la titularitat pública i la funció de servei públic.

Els treballadors van demanar a la direcció l’entrega del Pla estratègic d’empresa per als propers anys, però la petició va ser denegada perquè es tracta d’un document “confidencial”. Així, el comitè ha anunciat que, davant la “passivitat” de la direcció, recorrerà a “interlocutors externs” i demanarà que els responsables polítics s’hi involucrin.