Prisa i el comitè d’empresa d’El País no van arribar a cap acord aquest dimecres en la seva reunió al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). Per això, davant la negativa de l’empresa de retirar l’ERO i d’obrir un procés de negociació sense acomiadaments, els representants dels treballadors han convocat aturades parcials de dues hores per als dies 23, 24, 29 i 30 d’octubre, i jornades de vaga per al 25, 26, 27, 28 i 31 d’octubre, i el 2, 6, 7 i 8 de novembre.

Però com ja havien avisat, no és l’única acció, i la plantilla continua amb la difusió de material sobre la mala gestió de Prisa. Així, el comitè d’empresa ha preguntat al seu president, Juan Luis Cebrián, on han anat a parar els beneficis de l’empresa dels darrers anys. La petició s’ha acompanyat amb un gràfic on es mostra que, del 2000 al 2011, El País ha generat 851,8 milions d’euros de benefici net, segons els comptes de l’empresa.

Notifiquen els afectats per mail

Quan la direcció de Prisa va presentar l’expedient de regulació d’El País, ja va lliurar als sindicats una llista amb els noms dels afectats. Però els representants dels treballadors no volien coneixe’ls, motiu pel qual es van presentar a la reunió amb un notari a qui van fer dipositari de la llista (en un sobre segellat) fins al final de la negociació de l’ERO.

Però aquest dimecres, alguns treballadors van explicar que havien rebut una comunicació per correu electrònic des de recursos humans on se’ls informava que estaven a la llista d’afectats per l’expedient.

Malgrat la llista definitiva encara s’ha de tancar, doncs les negociacions resten obertes, sí s’han filtrat els llocs de treball afectats: 8 càrrecs entremitjos i de direcció, 2 corresponsals, 11 caps de secció, 14 subcaps, 13 redactors de lliure disposició, 45 redactors de categoria A, 6 redactors B, 2 redactors C, 9 redacotors D, 1 redactor d’un any, 35 treballadors de serveis auxiliars, i 4 de l’àrea de gestió.