Després de setmanes d’estira-i-arronsa en les negociacions, el comitè d’empresa i la direcció d’El Periódico han arribat a un preacord per al nou conveni col·lectiu (vigent els propers tres anys), el qual ha estat ratificat per un 78% de la plantilla en un referèndum que ha comptat amb un 87% de participació.

L’entesa contempla una rebaixa salarial del 8% fins al 2014 (inicialment l’empresa proposava un 16%) que es començarà a aplicar aquest mes de març, tot i que amb efectes retroactius al gener, amb la qual cosa al principi la retallada a la nòmina serà superior.

A canvi, El Periódico ofereix una compensació de set dies festius (en total), i es compromet a fer tot el possible per mantenir la feina estable mentre dura el conveni; és a dir, intentarà recol·locar els treballadors abans d’acomiadar-los. En cas que no hi hagués més remei i es fes fora algú, hauria de tornar el 8% de la nòmina descomptat durant aquest temps.

Ara, els representants sindicals i la direcció d’El Periódico seguiran treballant en un pla de futur per tirar endavant el diari.