El febrer de l’any passat, la direcció de la UTE Bienvenido Gil-Videoreport (adjudicatària del servei d’emissions) i els treballadors van acordar un ERO per fer front a la reducció a la meitat de l’import del contracte amb IB3. 15 mesos després, la plantilla acusa la direcció d’incomplir l’acord, motiu pel qual ha decidit convocar diverses aturades.

Així, aquest dimarts al vespre s’iniciarà una aturada després dels informatius  que continuarà tot dimecres. Dijous, també després de les notícies del vespre, els treballadors s’aturaran fins dissabte a les 17.30 h. I tornaran a la vaga tot el diumenge 25 i dilluns 26. Les aturades amenacen amb deixar sense senyal les emissions de la cadena balear, com ja va passar el febrer de 2013.

Es temen nous acomiadaments per al 2015

Els representants dels treballadors expliquen que, l’any passat, van acceptar l’ERO (que implicava l’acomiadament de 8 dels 39 treballadors i una reducció salarial del 12% de la resta) a canvi de garantir unes condicions laborals que permetessin conciliar la vida laboral i la personal.

Ara però, asseguren que la UTE Bienvenido Gil-Videoreport vol imposar un nou conveni col·lectiu on es deixaria de complir l’acord, ja que intenta imposar més flexibilitat amb l’argument de tenir poc benefici. Els representants de la plantilla dedueixen que la direcció intentarà prorrogar el contracte dos anys més (l’actual expira a finals d’any), i que de cara al nou plantejarà nous acomiadaments, el que suposarà més càrrega de treball i pitjors condicions laborals i de la qualitat d’IB3.

La plantilla d’emissions d’IB3 porta nou anys treballant a la cadena pública però en quatre empreses subcontractades diferents, i en cada subrogació les condicions laborals han empitjorat. “Igual que IB3 intervé a l’hora de cessar les vagues, també hauria de vetllar perquè les empreses adjudicatàries dels concursos mantinguessin les condicions laborals dels seus treballadors”, reclamen.