L’assemblea de treballadors de Liquid Media per als serveis informatius d’IB3 ha comunicat la convocatòria de vaga per als dies 16 i 17 de gener. La mesura ha estat adoptada després de 13 mesos “d’infructuosa negociació” amb la filial de Mediapro i el mitjà públic per aconseguir unes millores que consideren “indispensables per al bon funcionalment del servei”.

Les reclamacions de la plantilla d’informatius d’IB3, són: ampliar l’IPC anual signat i que segons apunta no s’està respectant; que tots els treballadors tinguin les mateixes condicions laborals per a la mateixa feina realitzada; igualar les categories professionals a les del personal públic; i fer efectiva la internalització del personal.

La convocatòria es produeix en un moment en què Liquid Media podria renunciar a continuar prestant el servei per “desavinences” amb IB3, segons denuncia el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears. L’organització ha mostrat el seu suport al preavís de vaga, així com a les reivindicacions de millora de les condicions laborals i d’internalització dels treballadors d’informatius del mitjà.

L’SPIB considera “decebedor” que el Govern de les Illes Balears deixi en mans d’un informe extern la internalització dels 185 treballadors dels serveis informatius, que de la creació d’IB3 el 2005 han estat subcontractats per quatre empreses diferents. A més, el sindicat exigeix de nou als partits amb representació parlamentària que “aclareixin” el seu posicionament sobre la internalització.