La direcció de Central Broadcaster Media (CBM), adjudicatària dels serveis informatius d’IB3 de ràdio i televisió, va presentar aquest dimarts una contraproposta a l’ERO inicial: una rebaixa de sous a canvi de reduir els acomiadaments de 34 a 26. Amb aquest plantejament, no continuaria cap dels 10 redactors que l’empresa preveia fer fora a la ràdio, però sí es renunciaria a acomiadar un equip a Menorca, un altre a Eivissa, i es mantindria la delegació de Formentera. Els treballadors han rebutjat per unanimitat la proposta.

El comitè d’empresa segueix considerant nul l’expedient de regulació i així ho va fer saber en la trobada amb la direcció. Durant la mateixa, es va tornar a sol·licitar la documentació per avalar l’ERO, però l’empresa s’hi va negar, segons expliquen els sindicats. En aquesta sentit, dilluns, Inspecció de Treball va instar CBM a aportar als treballadors la documentació necessària per saber com afectarà l’expedient als llocs de treball.

Aquest dijous, les plantilles de les tres empreses subcontractades per IB3 en dificultats, CBM, Videoreport (també amb un ERO en marxa) i Telefónica Servicios Audiovisuales (se n’espera un després de perdre l’adjudicació), estan convocades a iniciar una vaga indefinida.