Els treballadors de Badalona Comunicació, l’empresa municipal que gestiona els mitjans públics de la ciutat, reclama un increment de sou contemplat en el pressupost de 2022 de l’Ajuntament i que no arriba. A la plantilla li preocupa que la partida “es perdi” si no es fa efectiva abans d’acabar l’any.

Davant d’aquesta situació, dimarts van mostrar el seu malestar rebent amb xiulets i pancartes els representants polítics abans del debat de grups municipals al programa Badalona Tres60 de Televisió de Badalona.

Increment “insuficient”

L’augment salarial per a la plantilla de Badalona Comunicació aprovat amb el pressupost municipal d’aquest any és del 7,8%, lluny de la petició de la plantilla. Un informe comparatiu encarregat a la consultoria Grup Pitagora conclou que els seus sous són un 30,91% inferiors als dels treballadors de l’Ajuntament de Badalona, un 32,01% menys que els de l’empresa pública Engestur, un 15,29% per sota als de Mataró Audiovisual, i un 38,59% menys que els de Terrassa Televisió.

Per altra banda, l’assemblea de treballadors lamenta que la vicepresidenta del consell d’administració i responsable política de Badalona Comunicació, Teresa González, hagi dit que l’increment suposi una “pujada de sous encoberta”.

“No entenem que un augment salarial parlat amb tots els grups municipals i aprovat amb el pressupost sigui titllat d’‘encobert’ quan, en tot cas, és un augment reclamat obertament i, sense cap mena de dubte, insuficient”, assenyala la plantilla en un comunicat.