Els treballadors de Barça TV, subcontractats a través de TBSC (Telefónica Broadcast Services Catalunya), han fet públic el seu malestar pel tracte rebut per l’empresa i han anunciat mobilitzacions per reclamar unes condicions salarials i laborals “dignes”.

Des de que el 2015 Telefònica es va fer càrrec de la producció de Barça TV i del seu personal, les condicions han anat empitjorant, segons denuncia el comitè d’empresa. “Cada nova incorporació a la plantilla ho fa amb pitjors contractes”, apunta en un comunicat.

El comitè denuncia que la plantilla ha perdut un 22,8% de poder adquisitiu, i que els “baixos salaris” han provocat que alguns treballadors hagin hagut de compaginar altres feines per arribar a final de mes o de marxar. En els darrers mesos, deu persones d’un col·lectiu de 89 han plegat, especifica.

A més de ser “cada dia més pobres”, la plantilla afirma que treballa “sota mínims, sense tot el material necessari i envellit per falta de renovació”, i que ha de suportar una “gran pressió”, assenyala en el comunicat.

“Considerem que aquesta manera de fer no són pròpies d’una empresa amb els valors de Telefónica, ni d’un club amb els nivells d’excel·lència del FC Barcelona, i que el personal i el canal de televisió del club mereixen un tracte diferent”, lamenta el comitè.

Negociació fallida

La plantilla de Barça TV porta externalitzada des del naixement del mitjà, el 1999, i fa set anys Telefónica es va adjudicar el contracte a través de la filial TBS. El comitè explica que el personal de TBS a Madrid va aconseguir algunes millores que no es van aplicar a Barcelona. A més, el 2020 Telefónica va crear TBSC, filial formada només per la plantilla de Barça TV i amb el club com a únic client. “D’aquesta forma se’ns va aïllar de la resta de l’empresa i de possibles millores col·lectives”, indica el comitè.

El desembre de 2021, l’empresa va acceptar negociar amb la plantilla, però després de l’estiu, “a causa d’ignorar” els correus del comitè, aquest va portar el cas al Tribunal Laboral de Catalunya per pactar un calendari mínim per a les negociacions.

Aquestes, però, “no avancen en la bona direcció”, i la plantilla ha dit “prou”. Així doncs, ha acordat un calendari de mobilitzacions per “redreçar la situació i aconseguir allò que creiem és digne i just”.