La plantilla de Barça TV es troba en ple procés de negociació de l’expedient d’acomiadament col·lectiu pel tancament de la cadena, previst per al 30 de juny, després de 24 anys d’emissió. Els treballadors reclamen que el FC Barcelona participi “en primera persona” en la negociació, cosa que ara no passa, ja que estan contractats per la filial de Telefónica TBSC, adjudicatària del servei.

Amb tot, la plantilla insta a evitar el tancament i reclama “l’adopció de mesures immediates per revertir la situació present, preservar els llocs de treball i mantenir l’activitat comunicativa pròpia i inherent d’un club com el FC Barcelona, d’enorme dimensió esportiva, econòmica i social”.

Demanen al Barça que no defugi la seva responsabilitat

Des de fa setmanes s’està debatent el futur dels 94 professionals amb contracte que integren la plantilla de Barça TV, però en la mesa de negociació “no hi és present el club, que és la raó de ser del canal”, lamenta Francisco Pérez, advocat de Col·lectiu Ronda, que juntament amb Natxo Parra integra l’equip que assessora la plantilla.

“És estrany que el FC Barcelona pretengui no tenir res a dir sobre l’acomiadament dels treballadors i treballadores que durant dècades s’han encarregat de crear els continguts televisius i audiovisuals del club”, afegeix Pérez. “Una absència que no ha existit en moments previs de conflicte”, apunta en referència a les vagues realitzades entre finals de 2022 i principis de 2023 per reclamar millores laborals.

Per la seva part, Natxo Parra considera “imprescindible” la presència del club com a interlocutor, i recorda que els afectats “fa anys que treballen a les instal·lacions i al servei del FC Barcelona, cobrint els esdeveniments i generant els continguts que el club els demana, lluint l’escut i el nom del Barça en la seva roba i estris de treball”.

Parra remarca que el club és “el seu veritable ocupador”, i considera “profundament injust i incomprensible” que els tracti com a treballadors “completament aliens a l’entitat”. En aquest sentit, assenyala que el Barça “no pot defugir la seva responsabilitat”.

Continuïtat de l’activitat audiovisual

Francisco Pérez admet que la situació que s’està vivint a Barça TV és “inusual”, ja que s’està parlant d’extingir el lloc de treball d’unes persones que realitzen una activitat que hauria de tenir continuïtat. “No és factible pensar que el FC Barcelona renunciarà a generar el seu propi material audiovisual i deixarà permanentment en mans de tercers la imatge del club. El 2023, no és creïble ni raonable creure que una entitat com el Barça no crearà continguts relacionats amb la seva activitat per difondre en streaming, via xarxes o a través dels canals i les plataformes que millor es consideri”, assenyala l’advocat.

En la mateixa línia es pronuncia Natxo Parra: “Fins i tot si l’estratègia comunicativa del club passa per renunciar al format de canal convencional per concentrar-se en altres vies, mitjans i formats, els llocs de treball han de tenir continuïtat perquè en aquests moments, la plantilla de Barça TV ja està treballant en aquest àmbit, realitzant idèntiques funcions a la del personal contractat pel FC Barcelona que s’encarrega de crear els materials audiovisuals”, apunta el lletrat. “Sense la plantilla de Barça TV és impossible que el FC Barcelona pugui seguir nodrint els seus canals de comunicació”, rebla.

Pérez lamenta que “no s’estigui abordant amb seriositat la qüestió més important: salvar els llocs de treball de les persones que avui treballen a Barça TV i garantir que seguiran vinculades al club”.

Respecte a la delicada situació financera del club blaugrana, Parra diu que les xifres d’incidència de l’activitat de Barça TV sobre el conjunt del deute de l’entitat “és irrisòria i completament irrellevant en termes financers”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram