En un segon referèndum, celebrat aquest dimarts, els treballadors de Catalunya Ràdio finalment han votat a favor de la proposta d’ajust presentada per la direcció per tal de tirar endavant les mesures que el consell de govern de la CCMA vol adoptar perquè el grup esdevingui una única empresa de mitjans.

En la votació, en què han participat 377 treballadors dels 420 censats (un 89,76%), hi ha hagut 249 vots a favor de la proposta d’acord de converni (66,05%), 99 en contra (26,26%), 26 en blanc (6,90%) i 3 nuls. En l’anterior consulta, el passat 20 de maig, 211 treballadors van votar-hi en contra (55,82%) i 155 a favor (41%).

El conveni aprovat inclou la rebaixa del 5% del salari des del passat 1 de maig, la congelació salarial per al 2012 i s’homologa, en alguns aspectes, amb la proposta ja aprovada pels treballadors de TVC, segons destaca el comitè d’empresa.

La segona consulta als treballadors s’ha produït després que la CCMA, arran de la resposta contrària en la primera votació, anunciés que hi hauria una reestructuració de la plantilla, la qual comportaria acomiadaments. Posteriorment, el comitè d’empresa va comunicar que l’ens havia acceptat modificar alguns aspectes de la proposta inicial i que es tornaria a consultar a la plantilla, tot i que la CCMA ho va puntualitzar.