La històrica reclamació de la plantilla de Catalunya Ràdio per equiparar-se salarial i laboralment amb la de TV3 és a tocar. El comitè d’empresa de l’emissora i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han arribat a un “preacord d’adhesió amb caràcter indefinit al conveni col·lectiu de la CCMA, activitat televisió”.

Si es confirma el preacord, l’equiparació plena es produiria l’1 de setembre de 2018, i contemplaria la garantia que a títol personal no suposi una pèrdua retributiva en còmput global. A més, amb efectes d’1 de gener de 2017, es procediria a un avançament parcial dels efectes de l’adhesió, que seria exclusivament per nivells retributius, segons explica el comitè.

Ara el preacord s’ha de sotmetre a l’aprovació de l’assemblea de treballadors i del consell de govern de la CCMA. A més, ha de rebre el vistiplau de la Comissió de Retribucions i Despeses del Personal de la Generalitat i dels departaments competents en matèria de funció pública (Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge) i de pressupostos (Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda).

Provisionalitat

L’octubre de 2015, el comitè d’empresa de TV3 i la direcció de la CCMA van signar un nou conveni col·lectiu que, entre d’altres, incorporava els treballadors provinents dels serveis corporatius i de les empreses tecnològiques de l’ens públic, però no els de Catalunya Ràdio.

Des d’aleshores, els representants de la plantilla i l’empresa han estat negociant per assolir també la plena equiparació laboral i salarial. Amb aquest preacord, ambdues parts han mostrat la seva satisfacció.

Els treballadors de Catalunya Ràdio estan sense conveni col·lectiu des de finals de gener de 2014, quan va expirar l’anterior, tot i que durant aquest temps se n’han mantingut les condicions. De ratificar-se el preacord, també s’acabaria amb aquesta provisionalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram