El passat divendres, el grup Zeta va plantejar l’acomiadament de nou treballadors al diari Sport amb l’objectiu de fer front a la davallada publicitària mitjançant la reducció de la massa salarial. Finalment, després de les negociacions amb el comitè d’empresa, s’ha acordat aplicar un expedient de regulació d’ocupació temporal de 22 dies per a cada treballador, el que suposarà una reducció salarial del 10%. A canvi, es mantenen tots els llocs de treball, excepte una baixa voluntària que s’ha produït durant el procés, segons han confirmat fonts del comitè a Comunicació 21.

Abans de l’acord entre ambdues parts, la plantilla va demanar negociar alternatives (baixes incentivades, prejubilacions) i va aprovar una vaga de signatures i una aturada indefinida. Després de la negociació, aquest dimarts l’assemblea de treballadors va recolzar l’acord majoritàriament en una votació força ajustada. Ara l’empresa ha de presentar al comitè la proposta detallada amb el calendari d’aplicació.

Cal recordar que, a l’estiu, com a resultat del nou conveni col·lectiu, es va aprovar una rebaixa salarial del 6% per a tota la plantilla, formada per més de 80 persones. Aquest percentatge es va aplicar sense distincions de salaris per a tot el 2012 durant els darrers sis mesos de l’any. Per al 2013 i el 2014, la reducció contemplada en el conveni és del 5,5% de mitjana (ara sí esglaonada segons el sou), a la qual es sumarà el 10% de l’ERTO ara aprovat.