La direcció i el comitè d’empresa de La Vanguardia han arribat a un acord per al nou conveni col·lectiu, el qual implica mantenir tots els llocs de treball fins al 2016 a canvi d’una baixada salarial del 3%, la qual ja entrarà en vigor aquest mes. Segons informa Economia Digital, la plantilla, formada per 234 persones, també ha acceptat congelar-se l’antiguitat i eliminar unes pagues extraordinàries que s’abonaven quan els treballadors complien 20, 25, 30 o 35 anys a l’empresa.

L’acord també inclou la congelació salarial per al proper 2013, i un augment del 3,5% per al 2014, any en què acaba la vigència del conveni col·lectiu. Segons el digital econòmic, amb aquests ajustos, la direcció espera equilibrar comptes o, fins i tot, un petit benefici en l’exercici 2012.

El nou conveni també inclou la creació d’una nova categoria per a les noves incorporacions, redactor B, que canviaran a la A després de quatre anys. A més, els redactors amb més de 10 anys a la casa (segons el comitè, com a mínim el 60%), assoliran la categoria de sènior.