Els treballadors de Televisió de Catalunya han aprovat aquest dijous la proposta de plataforma presentada pel comitè d’empresa per defensar les negociacions del conveni col·lectiu iniciades fa unes setmanes amb la direcció.

La plataforma estableix diverses condicions. D’entrada, vol compromisos que demostrin la “bona fe” en la negociació per part de la direcció i que es garanteixi que els acords assolits es respectaran.

En concret, reclama al consell de govern de la CCMA que es desvinculi dels plans de viabilitat i estratègic encarregats a la consultora Pricewaterhouse Coopers, que presenti un contracte programa per als propers quatre anys que mantingui el model actual, i que aporti, amb l’aval del Govern, la seguretat jurídica que garanteixi el compliment del conveni acordat.

Volen els impostos a l’Agència Tributària Catalana

A més, la plataforma també posa com a condició principal que, “de manera immediata”, Televisió de Catalunya ingressi l’IVA i l’IRPF dels treballadors a l’Agència Tributària Catalana i a disposició dels serveis públics catalans.

La plantilla ho argumenta en considerar que, si l’Estat espanyol no compleix els compromisos adquirits amb Catalunya i els impostos dels treballadors públics no s’ingressen a les finances de la Generalitat, la situació “pot acabar girant-se” contra seva.

Finalment, l’assemblea ha rebutjat “l’externalització” de la negociació per part del president de la Corporació, Brauli Duart, “explicant als mitjans i al Parlament el que no explica als treballadors mentre es nega a participar en la mesa de negociació”.