Treballadors de TV3 exposen les seves reclamacions a Rita Marzoa, Antoni Pemán i Núria Llorach.

El comitè d’empresa de TV3 fa temps que reclama a la direcció de la CCMA que es contracti personal per cobrir tant les baixes que hi ha a la plantilla, en part conseqüència d’un alt ritme d’exigència amb llargues jornades de treball, com els pics de feina.

“En les darreres setmanes ha augmentat el nombre de baixes mèdiques, moltes derivades de la pressió de feina, i el problema s’agreujarà si no se substitueix els companys que van caient”, explica el comitè en un comunicat.

Els representants sindicals critiquen “la negativa” del Govern de la Generalitat a substituir les baixes i també “l’acatament” per part de la directiva de la Corporació. “El sobreesforç de la plantilla no pot continuar indefinidament”, apunten.

Protestes

La plantilla de TV3 va explicitar el seu malestar dimecres amb una concentració al recinte de Sant Joan Despí que va reunir centenars de treballadors. Posteriorment, un nombrós grup va ocupar la sala de reunions del consell de govern de la CCMA, on va exposar les queixes davant la vicepresidenta Núria Llorach, la consellera secretària Rita Marzoa i el conseller Antoni Pemán.

En la trobada, els treballadors de TV3 van exigir que s’aixequi la restricció a la contractació per poder substituir les baixes, així com l’execució d’un pla acordat de jubilacions per a la renovació i el manteniment de la plantilla, una reclamació que el comitè planteja des de fa anys.

A banda, es va posar de relleu la “contradicció” de la negativa a la contractació per cobrir baixes amb el reingrés d’Andreu Joan Martínez com a director d’estratègia i recursos humans de la CCMA.

Per tot plegat, el comitè d’empresa ha fet una crida a la plantilla perquè no accepti més allargaments de jornada i no faci hores extres ni esforços que no siguin compensats com estableix el conveni. A més, insta a informar de les situacions d’abús que es produeixin.

Sense capacitat de maniobra

Per la seva part, fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han explicat a l’ACN que de substitucions de baixes “se’n fan”, però que la seva capacitat “està marcada” des de 2017 per un acord del Govern. “Només es poden cobrir les baixes amb caràcter inajornable i urgent”, especifiquen.

La CCMA recorda que el seu pressupost per el capítol dedicat a personal és el mateix de l’any 2017, ja que està prorrogat, però que la despesa ha crescut perquè està “sotmesa a la pressió per l’augment de la despesa provocat pel retorn de les pagues extraordinàries i l’increment de les bases de cotització de la Seguretat Social”. A tot això s’hi suma, apunten, “la retallada del 6% per l’ordre d’Economia de tancament pressupostari que es va rebre aquest estiu”.