Després de diverses jornades de vaga i protestes, la plantilla de Prisa TV ha aconseguit tancar les negociacions amb l’empresa respecte a l’ERO i les externalitzacions previstes. En concret, els treballadors podran acollir-se voluntàriament a l’expedient de regulació fins al 20 de maig amb una indemnització de 45 dies per any treballat i quatre mensualitats.

Les condicions tenen caràcter retroactiu, així que aquells que ja s’hi havia acollit rebran la mateixa quantitat. Encara queden 53 treballadors per arribar al topall, tot i que l’empresa es conformarà amb que s’hi apunti un nombre suficient.

En total, a Prisa TV es van plantejar 784 sortides, la majoria mitjançant externalitzacions. El comitè ha acordat amb la direcció que aquells que no vulguin canviar a una nova empresa també puguin acollir-se a l’ERO, amb un topall d’entre el 30 i el 35%.

Tot i que encara es desconeix el nombre d’afectats per cada àrea, sí se sap que el departament financer anirà a una altra empresa del grup, Global Service, i que el de serveis generals es traspassarà a Acciona. A més, Prisa vol externalitzar completament els departaments de serveis tècnics de televisió i continguts i annexes.

Font: PRNoticias