La plataforma de vídeos sota demanda Filmpedia, creada per Miquel Cerdà, ha guanyat la 15a edició del programa CREAmedia de Barcelona Activa, dotat amb 5.000 euros.. El guardó té per objectiu permetre créixer i consolidar un projecte que es posiciona com una nova eina per facilitar l’aprenentatge a través de nous formats, transformant peces audiovisuals en continguts educatius.

Enguany, l’Institut Català de les Empreses Culturals ha lliurat un accèssit al projecte Filmo, amb una mentoria empresarial valorada en 1.500 euros. Aquesta iniciativa de Daniel Benejam i Xavier Vidal proposa una plataforma web de lloguer de material audiovisual.

En aquesta edició del programa CREAmedia, centrada en la transformació dels models de negoci en un context de pandèmia, ha impulsat els projectes participants a adaptar-se a les noves circumstàncies i a crear nous models de negoci més digitals. De manera complementària, durant el programa s’han treballat matèries com les habilitats emprenedores, l’àrea jurídico-fiscal, el pla de màrqueting o el pla econòmic-financer.

“Les indústries creatives tenen una gran capacitat transformadora de l’economia tradicional i un enorme potencial per generar ocupació, dos dels pilars sobre els quals volem construir la Barcelona del futur”, ressalta primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni.

Per la seva part, el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, afirma que “la creativitat és un element extremadament rellevant, que permetrà a les economies locals sobreviure a les conseqüències de la pandèmia”. En aquest sentit, insisteix en la “importància de crear projectes conjunts amb altres institucions i entitats del sector privat, capaces d’empènyer i multiplicar l’impacte d’aquestes iniciatives”.