El fotoperiodista Carles Palacio ha estat un dels 16 detinguts per la Policia espanyola, suposadament pel tall de les vies de l’AVE de Girona del passat 1 d’octubre amb motiu del primer aniversari del referèndum.

Palacio, que col·labora a la Directa, l’Ariet i ElNacional.cat, havia estat cobrint les detencions del matí dels alcaldes de Verges i Celrà i de diversos activistes. Després de dinar, quan sortia d’un restaurant del centre, quatre agents de paisà l’han detingut i se l’han endut en cotxe. El també fotoperiodista Jordi Borràs, que l’acompanyava, ha enregistrat el moment i ha donat l’alerta via Twitter.

Poc després de les 18 h, Carles Palacio ha sortit en llibertat amb una citació per presentar-se al Jutjat, com la resta de persones detingudes. La policia l’acusa de desordres públics per l’ocupació de les vies de l’AVE, acció que Palacio va cobrir com a professional, tasca que va quedar documentada en el seu moment a la Directa i ElNacional.cat.

De fet, durant l’estada a la comissària, els agents li han mostrat diverses fotografies on apareix amb el braçal identificatiu de premsa i la càmera. Palacio s’ha negat a declarar i només ha respost al seu advocat, Benet Salellas, sobre què hi feia l’1 d’octubre a l’estació de l’AVE.

Les detencions d’aquest dimecres a les comarques gironines no havien estat ordenades pel Jutjat d’Instrucció número 4 de Girona, que porta la investigació del tall de les vies de l’AVE, sinó s’han realitzat a criteri de la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona de la Policia.