La Policia Nacional espanyola ha inspeccionat 166 establiments d’hostaleria als quals acusen de distribuir de manera il·lícita el senyal de televisió de partits de futbol de pagament. Hi ha 166 persones investigades com a presumptes responsables d’un delicte contra la propietat intel·lectual. S’estima que el perjudici econòmic ocasionat als titulars dels drets audiovisuals és d’1.066.386 euros.  

La investigació es va iniciar el gener passat arran d’una denúncia de la Lliga de Futbol Professional contra establiments de diferents províncies per distribuir fraudulentament el senyal de partits de LaLiga i la Champions League.  

Després de diverses indagacions, la Policia va concloure que hi havia implicats 166 establiments de diferents poblacions, entre les quals Barcelona, Palma, Sevilla, Màlaga, Còrdova, Saragossa, Valladolid, Múrcia, Gijón, Madrid, Vigo, Las Palmas i Bilbao. 

Amb aquesta informació, es va posar en marxa un macrooperatiu per realitzar una inspecció a tots els establiments investigats coordinadament durant una jornada de LaLiga. En l’operació, es va desarticular la infraestructura que permetia la visualització dels partits, es van identificar els responsables i es va cessar el servei que prestaven, segons explica la Policia en un comunicat.