El suposat informe publicat per El Mundo “no ha estat elaborat” per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) “ni per cap dels funcionaris que la integren”, per la qual cosa “no pot ser validat”. Així ho ha assegurat el seu comissari en cap, Manuel Vázquez, al jutge que investiga el cas del Palau de la Música, segons ha comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Ara, el magistrat Josep Maria Pijuan ha demanat a la UDEF que informi sobre la investigació oberta per esbrinar la procedència de l’esborrany publicat pel diari, el qual suposadament vinculava Artur Mas i Jordi Pujol amb comptes a Liechtenstein i Suïssa on es dipositarien comissions il·legals pagades a CDC a través del Palau. Quan rebi tota la informació, el jutge decidirà què fa amb l’esborrany.

La UDEF es ratifica

El passat 22 de novembre, el comissari en cap de la UDEF ja va explicar al magistrat que, des de que va prendre possessió del càrrec el passat juliol, a la seva unitat no s’ha elaborat cap informe, esborrany ni investigació al respecte, ni li constava la seva existència. En aquest sentit, Vázquez va assegurar que les investigacions del cas Palau es van donar per tancades el 24 de maig.

Però després que el Sindicat Unificat de Policia li fes arribar l’esborrany –arran del rebombori aixecat per les informacions d’El Mundo i les incògnites sobre la seva procedència–, Pijuan va demanar a la UDEF que s’hi pronunciés, cosa que ha fet negant la seva autoria.