La cinquena edició de la Setmana dels Rahola, organitzada per la Diputació de Girona i la demarcació del Col·legi de Periodistes, se centra en la política, que s’abordarà des de diferents punts de vista i formats.

L’esdeveniment arrenca aquest dilluns amb la conferència Qui té el poder? (sala de graus de al Facultat de Lletres, 12 h), a càrrec del periodista Albert Om, actualment conductor del programa Islàndia, a RAC1.

La programació continuarà divendres 17 amb el diàleg Carretera i micro (auditori de la Biblioteca Carles Rahola, 18 h), amb dos excorresponsals, Rosa Maria Calaf, de TVE, i Bru Rovira, de La Vanguardia, que parlaran sobre les respectives experiències i la seva visió dels mitjans.

La següent activitat és dilluns 20, amb la taula rodona Riure per no plorar? El paper de l’humor com a eina informativa (Facultat de Lletres, 12 h), amb el periodista Carles Bellsolà, cara visible del col·lectiu Autobús de Campanya; Manel Fontdevila, ninotaire de la revista digital Orgullo y Satisfacción; i Manel Lucas, guionista i actor de Polònia.

L’endemà, dimarts 21, es projectarà el documental My Friend, de TV3, sobre el drama dels refugiats i la tasca dels voluntaris (Biblioteca Carles Rahola, 18 h). Després del passi hi haurà tertúlia amb Carles Prats, conductor del Telenotícies i codirector del film.

Per dimecres 22 s’ha programat la xerrada Americana negra o d’aneguets? Despullem els polítics gironins (Biblioteca Carles Rahola, 18 h), amb l’assessora d’estètica política Patrycia Centeno.

La Setmana clou amb l’acte de lliurament de la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, dijous, a les 20 h, a l’Auditori de Girona.

El programa es completa amb l’exposició Set mirades a dotze mesos, amb una selecció de les fotografies presentades a l’anterior edició dels premis, que es pot visitar a la Biblioteca Carles Rahola fins al 25 de febrer.

A més, el dissabte 18, Televisió de Girona emetrà un programa especial sobre la Setmana dels Rahola en el qual intervindran Albert Piñeira, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació; Lourdes Reyes, directora de la Biblioteca Carles Rahola; Guillem Terribas, membre del jurat dels premis des de la primera edició; Laura Fanals, periodista del Diari de Girona i vicepresidenta de la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes, i els responsables de la revista Gidària, guardonada en la passada edició com a millor projecte de comunicació periodística.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram