L’Enquesta de Serveis Municipals 2019 de l’Ajuntament de Barcelona deixa xifres destacables de consum de diaris en paper gratuïts arreu de la ciutat. De la població que llegeix mitjans diàriament (el 57,4%), un 7,7% assegura que llegeix premsa impresa gratuïta, segment que ocupen majoritàriament 20 Minutos (editat en castellà) i la xarxa de periòdics Línia, amb una edició per a cada districte de la ciutat (en català).

De fet, la força de Línia en districtes on 20 Minutos té una presència força menor, com per exemple Nou Barris, podria explicar que en aquest cas el percentatge de consum de diaris en paper gratuïts s’enfili fins al 16,6%. Aquest percentatge situa aquest segment de la premsa a Nou Barris només per darrere de La Vanguardia (30,2%) i El Periódico (22,9%), i per sobre dels diaris esportius (12,1%) i de capçaleres generalistes com El País (7,2%), l’Ara (5,4%), el trio El Mundo/ABC/La Razón (3,6%) o El Punt Avui (2,3%).

També als districtes d’Horta-Guinardó (10%), de Sant Andreu (9%) i Sant Martí (8,6%) la premsa impresa gratuïta hi té un arrelament destacable. Paradoxalment, a Sarrià-Sant Gervasi, on operen diverses capçaleres impreses de distribució gratuïta, la xifra de consum d’aquest segment de premsa és baixa (un 1,8%), essent el districte que tanca el rànquing.

En el conjunt de Barcelona, de la població que llegeix diaris diàriament el 40,8% consumeix La Vanguardia; el 22,4% El Periódico; el 13,5% El País; l’11,7% l’Ara; el 7,7% diaris en paper gratuïts; el 7,6% diaris esportius; el 4% El Punt Avui, i també un 4% el trio El Mundo-ABC-La Razón.

L’Enquesta de Serveis Municipals 2019 de l’Ajuntament la va realitzar l’empresa Gesop del 22 de gener al 9 d’abril amb una mostra de 6.000 entrevistes domiciliàries.