Andreu Van den Eynde i Carles Salvadó durant la roda de premsa (foto: Fundació puntCAT).

La Fundació puntCAT s’ha personat davant l’Audiència Nacional per tal de conèixer els motius que van motivar que s’ordenés a les operadores de telecomunicacions bloquejar l’accés al web de Tsunami Democràtic des d’adreces IP situades a l’Estat espanyol.

En l’escrit, l’entitat demana conèixer les raons per les quals el passat 18 d’octubre es va dictar la mesura cautelar de bloqueig, i exposa la necessitat de garantir el respecte als drets fonamentals i l’operativitat dels noms de domini .cat. La defensa jurídica serà coordinada per l’advocat penalista Andreu Van den Eynde.

La puntCAT recorda que qualsevol afectació a la llibertat d’expressió només resulta acceptable quan està prevista a la llei i es fonamenta en l’existència de criteris de limitació de drets fonamentals que no siguin desproporcionats, d’acord amb allò previst en la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea i el Conveni Europeu de Drets Humans.

“No tenim coneixement directe de les raons que han motivat l’Audiència Nacional a instar les operadores a bloquejar aquest domini. Ens falta informació, no en coneixem els raonaments jurídics”, indica Carles Salvadó, president de la Fundació.

L’entitat gestora dels dominis .cat ha promogut aquesta acció per tal de defensar el dret dels usuaris catalanoparlants a utilitzar internet com una xarxa neutral i lliure de censura. “La Fundació puntCAT ha de vetllar perquè qualsevol intervenció de la xarxa es faci protegint els drets fonamentals dels seus usuaris”, afirma Salvadó.

“Això no té res a veure amb el contingut d’un web, sinó amb la potestat d’un Estat de restringir internet”, ha apuntat Van den Eynde. El president de la puntCAT ha expressat també que aquest requeriment ha de servir perquè aquest tipus de mesures excepcionals no esdevinguin norma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram