Els partits del govern municipal de L’Hospitalet, PSC i ICV-EUiA, han arribat a un acord sobre la ràdio pública local que evitarà l’acomiadament dels seus 24 treballadors. En concret, Ràdio L’Hospitalet continuarà emetent mentre “s’obre un procés de reconversió dels mitjans” públics locals, segons va assegurar el tinent d’alcalde, Francesc Belver, al setmanari El Far.

Un cop estigui definit el nou model per als mitjans, es posarà en marxa contant amb la plantilla actual, asseguara Belver. Tot i així, en la remodelació podria ser que hi hagués ajustaments de plantilla mitjançant prejubilacions, baixes incentivades i/o recol·locacions. A més, tampoc es descarta que la reconversió impliqui que la ràdio passi a emetre per internet.

L’acord entre ambdós partits no inclou una sortida per als 40 treballadors de Televisió L’Hospitalet, que depenen de Lavinia, l’empresa concessionària del servei. L’empresa ja ha comunicat als treballadors que el proper 31 de desembre, dia en què la cadena deixa d’emetre, seran acomiadats.

Tot i que inicialment l’alcaldessa Núria Marín s’havia mostrat decidida a tancar els dos mitjans, finalment els socialistes han hagut de fer-se enrere en el cas de la ràdio per poder salvar els pressupostos de l’any vinent.