El passat mes de maig, la direcció d’Hermes Comunicacions va obrir un pla de baixes voluntàries entre la plantilla per tal d’alleugerir la massa salarial i fer front a la crisi econòmica. Al pla, que continuarà obert uns dies més, s’hi ha acollit una cinquantena de treballadors, però no n’hi ha prou.

Així doncs, la direcció, després de nombroses reunions i barrinar diverses opcions per encarar el present i el futur de l’empresa, finalment aquesta setmana ha presentat un pla, al qual ha tingut accés Comunicació 21, que es sustenta en tres pilars:

ERO temporal · La direcció d’Hermes ha plantejat un Expedient de Regulació d’Ocupació rotatori d’un mes per a aquest any i de dos per al 2012. Per l’ERO hi passaria tota la plantilla excepte la secció de distribució. Depenent de com hagi evolucionat la situació, l’ERO es podria prorrogar al 2013.

Unificació d’El Punt i l’Avui · El proper 31 de juliol, les capçaleres d’El Punt i l’Avui s’unificaran, tot i que es mantindran dues edicions: una per a Girona i una altra per a la resta de Catalunya. Ambdues edicions, però, tindrien la mateixa denominació, El Punt Avui, i compartirien el contingut d’una quarantena de pàgines. Així doncs, desapareixen les edicions específiques de Barcelonès Nord, Maresme, Penedès, Vallès Occidental i Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

El 9 Esportiu · El diari esportiu deixarà d’encartar-se amb El Punt-Avui i tornarà al quiosc de manera independent. El primer número apareixerà el 14 d’agost, coincidint amb l’anada de la Supercopa d’Espanya entre el Barça i el Madrid. La secció d’esports d’El Punt-Avui seria una versió reduïda feta pel mateix equip d’El 9 Esportiu de Catalunya.

El primer punt ara depèn de si els treballadors hi donen el vistiplau, ja que els altres dos ja són força coll avall. Així, aquest divendres comencen les votacions a la plantilla per veure si aproven o rebutgen la proposta. Si tirés endavant, el pla ha de ser ratificat el 18 de juliol pel consell d’administració d’Hermes.