La residència interdisciplinària Faber d’Olot ha obert una convocatòria per realitzar una estada temàtica de treball a les seves instal·lacions sota el títol de Nou periodisme, dirigida a professionals, investigadors, activistes o periodistes que tinguin un projecte relacionat amb la gestió de la informació.

L’estada és del 15 al 30 de maig, i Faber es fa càrrec de les despeses d’allotjament i del règim de mitja pensió (esmorzar i sopar) dels residents, que també tenen a la seva disposició una cuina equipada.

El termini per presentar candidatures finalitza el 15 abril. A l’hora d’escollir els residents es tindrà en compte el currículum, el projecte de treball, la qualitat de les activitats de retorn proposades (conferències, taules rodones, seminaris, grups de treball) i la flexibilitat per adaptar-se a públics diversos.

En aquesta estada, organitzada amb Amical Wikimedia, es vol convidar els residents a treballar sobre les noves direccions que pren el periodisme. “Volem acotar, descriure i explicar els canvis que ha experimentat, investigar el perquè de la seva vigència, fer-ne un estat de la qüestió i veure com ens afecten les noves formes de transmissió i de reproducció de la informació”, apunten en les bases.

Residència creativa

La residència Faber, impulsada al setembre per l’escriptor Francesc Serés, ofereix la possibilitat de fer estades de treball i d’intercanvi a creadors, investigadors i professionals de tot el món i de qualsevol tipus de disciplina: científics, investigadors, humanistes, escriptors, músics, artistes i professionals diversos.

Faber està ubicada a les instal·lacions de l’Hotel Riu Fluvià d’Olot, on disposa de vuit habitacions amb les condicions necessàries perquè els residents puguin treballar en els respectius projectes personals, amb espais de trobada on poden intercanviar experiències i compartir els seus projectes.

La iniciativa té tres objectius principals: oferir un espai de treball idoni als residents; propiciar la convivència entre professionals de diferents àmbits per tal de fomentar sinergies, i posar a disposició de la ciutadania tot aquest talent a través de les activitats que realitzaran els residents durant la seva estada.