Aquest dilluns, el grup de comunicació Premsa Local ha posat en marxa VIAempresa, un digital hereu de la revista econòmica vallesana B30, que ha deixat de publicar-se cinc anys després de néixer. La nova capçalera segueix els mateixos principis de B30 i els adapta del paper al digital, de la periodicitat mensual a la diària, i del Vallès a tot Catalunya.

La seva màxima premissa és oferir una “mirada positiva” sobre el teixit empresarial del territori i informació funcional per als actors econòmics del país, presentant models d’èxit i de gestió que serveixin d’exemple i inspiració, però sense defugir l’actualitat diària.

“La fórmula de VIAempresa serà apostar per una informació pràctica, útil, funcional, interessant i transcendent, evitant el groguisme i la picabaralla estèril, encara que aquesta generi audiència. Estem per sumar i per mirar el got mig ple de la nostra realitat empresarial”, explica Ramon Grau, president de Premsa Local.

Corresponsalies a les principals ciutats del país

El nou digital aspira a posicionar-se com la publicació de referència dels professionals que es mouen i es relacionen al voltant de l’empresa catalana, des d’empresaris, càrrecs executius i emprenedors, fins a tècnics, llicenciats i universitaris. Alhora vol connectar amb empresaris catalans que s’han establert a l’estranger i empresaris estrangers que s’han establert a Catalunya. Per això, alguns dels textos estaran en anglès.

En aquesta nova etapa, la redacció central, a Sant Cugat, comptarà amb corresponsals a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Vic, Badalona, Mataró, Granollers, Manresa, l’Hospitalet, Sabadell i Terrassa.

Segons informa el digital, VIAempresa buscarà un valor afegit “més enllà” de les notícies del dia oferint dos reportatges de producció pròpia diaris, un vinculat als grans temes econòmics del moment i un altre sobre algun aspecte del món empresarial.