Per mostrar el talent català que triomfa arreu del món, la Revista Esguard ha creat Meraki, un pòdcast dedicat a explicar en primera persona diversos casos l’èxit de catalans que escampen el seu talent creatiu en països com els Estats Units, Canadà, Japó, Mèxic, Itàlia, Àustria o Suïssa, en les disciplines artístiques més diverses. El primer pòdcast original d’Esguard compta amb el suport de l’Institut Català d’Empreses Culturals.

Meraki consta de 12 episodis, disponibles a Spotify, Apple Podcast, Google Podcast i altres plataformes, que s’aniran publicant també en format setmanal dins la Revista Esguard amb una breu ressenya biogràfica dels protagonistes de cada capítol.

Per què ‘Meraki’?

Meraki és un mot que els grecs moderns utilitzen sovint per descriure l’acció de fer alguna cosa amb ànima, creativitat o amor, tot posant “alguna cosa d’hom mateix” al que s’està fent, sigui el que sigui.

Esguard aplica la definició a la feina dels creadors catalans protagonistes del pòdcast. Són professionals de l’arquitectura, la música, el disseny, la pintura, l’escultura, les arts escèniques, la il·lustració, el cinema i d’altres, que amb la seva acció creativa escampen el talent català arreu del planeta.