La publicació acadèmica sobre documentació digital i comunicació interactiva Hipertext.net presenta diverses novetats coincidint amb el seu 15è aniversari. La capçalera, fins ara anual, passa a ser semestral; renova el seu disseny, i inclou millores pel que fa a la indexació, els arxius i l’accés obert.

El darrer número de la revista de l’àrea de documentació de mitjans i formats digitals del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, el 16, compta amb treballs que versen sobre la formació del ciberperiodista, social media i publicitat digital, entre altres temes.

Dirigida per Pere Freixa, a partir d’ara Hipertext.net es publicarà regularment els mesos de maig i novembre. La nova periodicitat és possible gràcies a l’establiment de convenis amb els congressos de Ciberperiodismo (Bilbao), Comunica2, (Gandia) i Societat Catalana de Comunicació (Barcelona), dels quals la revista publicarà les millors comunicacions presentades mitjançant un doble procés de revisió per parells, per part dels congressos i per part d’Hipertext.net.

El segon número de cada any comptarà amb un editor convidat, una proposta temàtica i una crida internacional d’articles. Així, el del proper novembre es titularà El futuro digital de los hechos i l’editor serà Carles Sora, expert en comunicació interactiva i professor del Departament de Comunicació de la UPF.