Francesc Canosa, Antoni Gelonch i Josep Santacreu, durant la presentació [foto: Horitzons].

La nova revista Horitzons va presentar el seu primer número aquest dimecres al vespre en un acte al Museu de l’Art Prohibit de Barcelona. Impulsada per la Fundació Privada Horitzons 2050, es publica únicament en paper i té una periodicitat semestral.

L’objectiu de fomentar el debat des de les terres de Ponent i l’Alt Pirineu amb veus de tot el país. Així doncs, escriptors, periodistes, historiadors, politòlegs, cuiners, músics, fotògrafs i il·lustradors de tot Catalunya, entre d’altres, aportaran les seves reflexions sobre com han de ser els ‘horitzons’.

“Es tracta d’explicar els grans temes de Catalunya i el món des de Lleida” mitjançant una nova publicació que s’embarca en el gran debat que han d’afrontar els catalans, el territorial, va apuntar en la presentació el president de la Fundació, Antoni Gelonch.

Horitzons és “una revista per llegir, però sobretot per enlairar”, en paraules del seu director, Francesc Canosa. El periodista aposta per Lleida com a “capital de l’horitzó, de l’entremig”, ja que és on estan clavats “els grans temes, debats, interrogants del país, del món, del futur”.

En aquest sentit, Canosa indica que cal “superar la frontera mental de la Panadella” amb l’objectiu que “deixi de ser una via incomunicativa i es torni a erigir, com ho era des del seu naixement amb els romans, en una via de comunicació de tot el país”.

En la presentació, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, va insistir en el fet que “tot el món empresarial ha d’ajudar a la cultura, ja que no es pot deixar només en mans de l’activitat individual”. En la seva intervenció, va reivindicar que “totes aquestes iniciatives brillants que es fan bé les hem de posar a disposició del país”.

El primer número de la revista Horitzons, de 228 pàgines, presenta una Barcelona edificada per lleidatans; emfatitza el valor essencial de l’existència de les padrines; entrevista l’oftalmòleg del rei Joan II, Cresques Abnarrabí; navega riu avall pel Segre tot fent pujada, i trasllada el focus de Hollywood fins a la Terra Ferma, entre d’altres.

L’exemplar es pot trobar a les principals llibreries de Ponent i l’Alt Pirineu i de Barcelona, així com al web de l’Editorial Fonoll.

La Fundació té previstes presentacions de la revista a Balaguer i Àger (6 d’abril), Agramunt (12 d’abril), les Borges Blanques (13 d’abril), Lleida (19 d’abril), Sort i Rialp (20 d’abril) i el Palau d’Anglesola (22 d’abril), entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram