El nou número de la revista infantil Namaka, el 36, està dedicat a la lluita contra la informació falsa i aprendre a detectar fakes. La publicació ha comptat amb la col·laboració Learn to Check, projecte educatiu per combatre la desinformació. Amb el nou exemplar, ambdues parts volen despertar l’esperit crític de la canalla i oferir-los eines per aprendre a verificar la informació.

“La informació falsa vulnera els nostres drets i ens perjudica a tots i a totes. És imprescindible educar els infants des de ben petits perquè tinguin un esperit crític, perquè sàpiguen contrastar i s’informin de forma correcta”, explica Nereida Carrillo, impulsora de Learn to Check.

Les diferents seccions de la revista inclouen conceptes com desinformació, infodèmia, astroturfing, deep fakes o green whasing, que es van descobrint conforme avança la lectura. “Aquest vocabulari, que d’entrada pot semblar força complex, s’inclou en el contingut de la revista d’una manera propera i lúdica per tal que connecti amb els interessos de la canalla”, assenyala la capçalera, dirigida a infants d’entre 6 i 11 anys.

“És urgent començar a parlar amb la canalla de conceptes com manipulació i desinformació. Només així, quan tinguin accés a un mòbil, tindran eines per qüestionar-se allò que veuen”, remarca l’editora de Namaka, Sara Molina.

“Estem encantades amb la col·laboració amb la revista Namaka, per acostar un tema tan rellevant de manera divertida a les criatures. Pot ser un número molt útil també per treballar a partir d’aquests continguts a les aules de primària”, afirma Nereida Carrillo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram