La revista Lletres ha arribat al número 50 i, per celebrar l’efemèride, ha publicat un exemplar especial amb més pàgines que inclou una recopilació d’articles i col·laboracions d’aquests vuit anys d’existència. A banda, el nou número, amb un tiratge de 10.000 exemplars, es presenta amb un renovat disseny que marca l’inici d’una nova etapa, ja que la propera assemblea de la cooperativa Grup del Llibre, editora de la publicació, suposarà la renovació del seu equip gestor.

La revista, que publica cinc números l’any, va néixer a partir del catàleg de novetats literàries del grup com un servei als seus socis, però amb el temps s’ha transformat en l’única publicació que difon la literatura en català i la crítica literària que es distribueix a tot l’àmbit dels Països Catalans. “És una gran satisfacció haver arribat fins aquí”, explica Octavi Sarsanedas, president del Grup del Llibre, que destaca la vocació de formar lectors en català de Lletres des dels seus inicis.

Al principi, Lletres incorporava articles d’altres publicacions però de seguida en va publicar de propis de la mà d’escriptors com Isabel Clara Simó, Lluís Anton Baulenas, Joan Margarit, Biel Mesquida, Maria Mercè Roca i Maria Barbal, i de professionals d’altres camps, com el sociòleg Salvador Cardús i el filòsof Josep Mª Terricabras.

“El paper de Lletres ha estat i és fonamental per fomentar hàbits de consum en la lectura, però també com a publicació alternativa als grans mitjans que dediquen poc espai a la literatura en català”, diu Patrícia Gabancho, una de les actuals col·laboradores, com Marta Pessarrodona i Víctor Alexandre.