La seu nacional d’Òmnium Cultural va acollir aquest dimarts l’acte de celebració del desè aniversari de la revista Lletres i del 40è del seu impulsor, el Grup del Llibre (l’únic club de lectors dels Països Catalans exclusivament en llengua catalana). L’aniversari de la publicació arriba acompanyat d’una nova etapa en la qual s’ha incrementat el nombre de col·laboradors (en especial de joves escriptors i periodistes) i es vol consolidar la revista en l’àmbit de les noves tecnologies.

Aquesta aposta per les TIC té dos eixos. Per una banda, s’està treballant en un nou web més dinàmic i interactiu (actualment en fase de proves) que a més de llegir la revista permetrà comprar llibres en línia, i s’han obert perfils a TwitterFacebook.

Per l’altra, hi ha el vessant de filosofia i continguts de la pròpia publicació. D’un temps ençà, Lletres dedica un espai fix al debat entorn la manera com la literatura i la llengua es transformen i interactuen amb el món d’internet i de les noves tecnologies, abordant qüestions com la implantació del llibre electrònic, el model de català a les TIC o la traducció automàtica i la repercussió que pot tenir a l’hora de potenciar llengües petites com la catalana.

Tasca essencial

Durant l’acte de celebració de l’aniversari, la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, va destacar la importància d’identificar literatura i llengua, i la tasca “essencial” que fa Lletres en aquest sentit, ja que és “l’única” de tot el domini lingüístic que es dedica exclusivament a promoure la literatura en català.

Per la seva part, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, va destacar el diàleg intergeneracional que s’estableix a la revista en temes de llengua, literatura i país.

Vídeo commemoratiu:

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram