La Junta Electoral Provincial ha suspès la publicació del número de novembre de la revista municipal Barcelona Informació, després de què CiU presentés un requeriment en motiu de la campanya electoral de les eleccions parlamentàries, segons ha denunciat aquest dimarts l’associació Comunicació Pública Comunicacio Pública.

L’entitat, que agrupa els periodistes i professionals de la comunicació que treballen a l’administració pública de Catalunya, ha manifestat el seu “total desacord” amb la decisió i considera que aquesta és contradictòria amb “el dret a rebre informació de l’Ajuntament que tenen els ciutadans”, alhora que suposa un “greuge” cap els periodistes que treballen en mitjans públics respecte als que ho fan en mitjans privats.

Comunicació Pública remarca que aquesta és “la primera vegada” que es troben d’una situació semblant, ja que “no es coneixen antecedents de suspensió temporal d’una revista municipal a causa d’unes eleccions autonòmiques o generals”.

Per això, l’entitat afirma que aquest fet “constitueix un greu i perillós precedent per a les revistes i butlletins municipals, però també per a d’altres mitjans d’informació locals com televisions, ràdios i webs, i “fins i tot” per a mitjans públics generalistes com ara COMRàdio, Catalunya Ràdio, TV3 i TVE.

“Creiem que els drets a informar i a rebre informació pública no poden estar subjectes a la celebració de campanyes electorals. Ans al contrari, és en períodes electorals quan les administracions públiques han de poder garantir amb major mesura la difusió d’informació pública, plural, veraç i de qualitat”, afegeix l’associació Comunicació Pública.