Per celebrar els sis anys de vida, el fanzine de creació i pensament Sísifo, letra e imagen passarà d’editar-se mensualment en paper a fer-ho a través d’una nova versió online dirigida per Pablo García de Paz, qui havia impulsat una versió específica de la publicació per a la ciutat de Madrid.

Creada  a Pineda de Mar el setembre del 2005 i editada per Lladó Comunicació, Sísifo ha publicat 73 números en els quals han participat més de 20 firmes procedents de diversos camps de la cultura i el pensament (filosofia, prosa, poesia, il·lustració, fotografia i crítica musical). Tot i que des dels primers números ja existia un web de la revista, la nova versió és “més ambiciosa”, amb noves seccions i apartats, i oberta a nous col·laboradors.

El paper, per a especials

Amb tot, Albert Lladó, editor de Sísifo i un dels seus fundadors, no descarta publicar monogràfics en paper cada sis o dotze mesos: “La idea és seguir sent un taller de creació, convidant la gent a provar registres i gèneres que en altres llocs no tenen el seu espai”, assegura.

“El primer editorial era una invitació, una mà estesa, una referència, un lloc de trobada, i això és el que seguirà sent la revista, però amb un format renovat, adaptat al salt digital en el que tots estem immersos”, afegeix.

En paral·lel, Sísifo també vol potenciar la seva presència a les xarxes socials, reforçant la seva pàgina a Facebook i creant una de nova per a Twitter.