El programa sobre emprenedoria i transformació digital Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio, dirigit i presentat per Xantal Llavina, estrena versió televisiva. L’espai divulgatiu s’emetrà els dimarts a la nit a TV3, produït en col·laboració amb El Terrat.

L’eix principal del programa és un convidat mediàtic que connecta la seva història amb una ‘àgora’ amb 14 experts i emprenedors, entre els quals hi haurà Santiago Niño Becerra, Vanessa Lorenzo, Xavier Sala i Martín, els germans Sergio i Javier Torres, Joel Joan, Joan Dausà, Ignacio Escolar, Jaume Roures, Carme Ruscalleda, Àlex Rovira o Manel Esteller.

En cada capítol Revolució 4.0 analitzarà com afecta al ciutadà la transformació digital en sectors com l’emprenedoria i l’economia, la gastronomia, el periodisme, la robòtica, l’educació, la innovació i la creativitat, la paritat o la salut, creant un hub específic amb presència d’emprenedors que són un referent de la revolució digital catalana, com Carlota Pi (Holaluz), Marc Elena (Adsmurai), Mar Alarcón (Social Car) o Josep Coll (RedPoints), entre d’altres.

La participació dels telespectadors es vehicularà a través dels seus mòbils, generant continguts transmèdia, i més d’una trentena de cares conegudes respondrà a les preguntes que llanci el programa, com ara Sílvia Abril, Quim Masferrer, Òscar Dalmau, Òscar Andreu o David Verdaguer.

Revolució 4.0 es va començar a emetre el febrer de 2017 coincidint amb el llançament la graella digital de Catalunya Ràdio, i el setembre següent va fer el salt a l’FM, on es pot escoltar els diumenges a la nit. Amb la versió televisiva, l’espai té l’objectiu de consolidar-se encara més entre els seus seguidors i, a la vegada, ampliar-ne l’abast.

Al llarg de la seva trajectòria, el programa radiofònic ha estat distingit amb el Premi Excel·lència a la Comunicació i la Divulgació de les TIC 2017; el Premi Dona TIC Divulgadora 2018 (per a Xantal Llavina), i el Premi a la Comunicació i la Divulgació TIC 2019.