La sèrie de no-ficció Tor, tretze cases i tres morts, estrenada el 4 de juny a +CatRàdio, està resultant tot un èxit. La setmana passada va ser el segon programa de l’emissora pública amb més reproduccions al podcast, només superat per El matí de Catalunya Ràdio.

Els 15 primers episodis de la sèrie escrita i presentada pel periodista Carles Porta superen les 50.000 reproduccions, i el primer capítol sobrepassa les 10.000. La producció, de 25 capítols de 25 minuts, aquesta setmana ha estrenat els que van del 16 al 20.

Tor, tretze cases i tres morts és la primera sèrie de no-ficció de Catalunya Ràdio, i està basada en el llibre del mateix Carles Porta. L’adaptació radiofònica està dirigida pel propi periodista, amb direcció artística de Dolors Martínez, guió de Laia Foguet i muntatge musical de Sergi Cutillas.

La sèrie compta amb un web amb material extra, com una entrevista amb Carles Porta, una guia dels personatges de la història, i una cronologia amb els fets més destacats de la llegenda negra de Tor.

La sèrie radiofònica és la tercera aportació de Carles Porta sobre el crim irresolt del poble pirinenc. La primera va ser un 30 minuts el 1997 i la segona el llibre Tor, tretze cases i tres morts de 2005. La quarta podria ser en forma de sèrie televisiva de no-ficció.