La direcció de La Sexta ja treballa de cara a “rellançar” la cadena en la “nova etapa en solitari”, un cop ha descartat el procés de fusió amb “altres operadors”. Amb aquestes paraules La Sexta ha rebutjat la seva integració a Antena 3 després de les condicions imposades per la Comissió Nacional de la Competència (CNC).

La decisió l’ha fet pública de manera indirecta aprofitant un comunicat on anunciava el nomenament d’Alejandro Martínez com a nou director general de Publiseis, la comercialitzadora de la cadena. Martínez, fins ara director general comercial de Publiseis, on treballa des de la seva creació, substitueix Giovanni Rier, de qui la cadena es limita a apuntar el recorrent “afronta nous projectes professionals”.

Crítiques a Competència

La setmana passada, La Sexta va titllar les condicions de la CNC d’“inassumibles” i va acusar l’organisme de “reforçar i protegir” la posició dominant del grup Mediaset. També Antena 3 va qualificar d’“injustes i discriminatòries” les condicions, i va criticar que Competència imposés “majors obligacions i noves restriccions” que les imposades en el seu moment per a la integració de Cuatro a Telecinco.

Amb tot, ambdues cadenes van assenyalar que esgotarien totes les vies legals per recórrer la resolució de la CNC. Mentre les condicions es mantinguin, però, ambdues cadenes preparen el futur a curt termini per separat. A ningú se li escapa que, si milloren mínimament, l’operació es reactivaria immediatament.

Les diferències entre les condicions

Entre la dotzena de condicions addicionals de la CNC destaca que, a l’hora de vendre els paquets comercials, el límit de quota de pantalla per a cadascun és del 18% per a Antena 3-La Sexta, mentre que per a Telecinco-Cuatro és del 22%.

A més, en ambdós casos, la publicitat de les dues principals cadenes s’ha de vendre de forma separada, però en el cas de Telecinco-Cuatro ho pot fer el mateix equip, mentre que en el d’Antena 3-La Sexta han de ser empreses completament diferents.

Per altra banda, les condicions tenen una vigència de cinc anys per a Antena 3-La Sexta, mentre que per a Telecinco-Cuatro eren de tres anys.