La Sexta està estudiant la possibilitat de sortir a la borsa en un futur amb l’objectiu d’aconseguir “nous recursos” que li permetin atrapar en un termini de cinc anys als seus competidors en el repartiment del mercat audiovisual.

Així ho va indicar aquest dilluns José Miguel Contreras, conseller delegat de la cadena de Mediapro, que aquesta setmana celebra el seu cinquè aniversari. No té cap dubte que l’empresa podrà sortir a la borsa i va assegurar que l’empresa ha d’assumir una “segona etapa de desenvolupament”.

Per atrapar als seus competidors en el repartiment del mercat, Contreras considera que caldran nous recursos, i que aquests hauran de sortir de la borsa. “Aquest pas permetria, a més, iniciar el procés de retorn de les inversions realitzades fins avui”, afirma.

La Sexta no es conforma “només amb haver obtingut rendibilitat” el juny de 2010. De cara al 2011 no contempla cap altre escenari que tornar a obtenir rendibilitat. En quatre anys, els socis de la companyia han invertit més de 650 milions d’euros. El juny passat els accionistes van realitzar l’última aportació econòmica a la cadena, i actualment ja funciona exclusivament amb ingressos publicitaris, que el 2010 van créixer un 40% en relació al 2009.

Fusió amb Antena 3

Sobre el procés de negociació amb Antena 3 per una possible fusió, el directiu de La Sexta va reconèixer que la negociació està congelada per la “manca de flexibilitat per totes dues parts a l’hora de negociar alguns punts crucials”.

No va descartar, no obstant, que en un futur es pugui reobrir la negociació “sempre i quan les dues parts assumeixin una inevitable suavització de les posicions que van portar a la ruptura”. En tot cas, un hipotètica fusió amb Antena 3 seria l’única que es plantejaria la cadena Mediapro “tenint en compte l’actual panorama mediàtic a Espanya”.

Retransmissions esportives

Contreras assegura que la seva cadena vol continuar amb l’estratègia d’apostar per grans esdeveniments esportius com la lliga de futbol, la Fórmula 1 o els partits de bàsquet de la selecció espanyola, però diu ser conscient que en el futur els seus competidors “contraatacaran durament”, particularment des de Telecinco.

En relació a la futura renovació dels drets per la Fórmula 1, Contreras va augurar que La Sexta haurà de competir amb dues ofertes superiors al que actualment paga, tot i que en el seu moment, recorda, “se’ns va acusar d’haver realitzat una oferta desproporcionada i fora de mercat”.