L’absorció de Cuatro per part de Telecinco provocarà més d’una sortida de la fins ara cadena de Prisa. Per començar, el director d’antena de Cuatro des del naixement de la cadena, Fernando Jerez, va fitxar aquest dimarts per La Sexta, on realitzarà la mateixa tasca.

Així, mentre el fins ara responsable de programació de Cuatro es quedava sense lloc amb l’entrada de la cadena a Telecinco, La Sexta ha aprofitat l’oportunitat per pescar una peça amb la que reforçar les seves graelles.

Jerez serà el responsable de tots els programes (excepte informatius i esportius) i coordinarà l’estratègia i el desenvolupament de continguts de tota la família de cadenes del grup. En l’organigrama, estarà immediatament per sota del conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras; el director general, Juan Ruiz de Gauna, i el director, Antonio García Ferreras.

Els principals objectius de Fernando Jerez seran dotar de continguts les franges més dèbils de cadena mare i reforçar la programació de La Sexta 2 i 3.

Contreras avança més moviments les properes setmanes

“Dins de les diferents opcions que m’han plantejat en els darrers dies, he escollit sens dubte la que m’assegurava la continuïtat en la meva forma d’entendre la televisió”, ha assenyalat Jerez.

Per la seva banda, José Miguel Contreras ha destacat que aquest 2011 és “transcendental” per la cadena, un any on es durà a terme un “ambiciós pla d’adaptació” del seu model. “Mentre altre companyies aposten per les retallades i els acomiadaments, La Sexta pretén impulsar un creixement de la seva aposta professional”, ha afegit. En aquest sentit, Contreras assegura que el fitxatge de Jerez pretén servir de “símbol” en l’inici d’un procés que tindrà “nous passos” en les properes setmanes.

Abans de director d’antena a Cuatro, Fernando Jerez va treballar a Antena 3 com a director de programació i producció aliena, compres i vendes, autopromocions i imatge corporativa, i emissions i continuïtat. I, a Telemadrid, va ser director d’antena, subdirector de programació, responsable de nous projectes i coordinador a la direcció de premsa i comunicació.