Després de fer-se públic que la Comissió Nacional de la Competència (CNC) aturava temporalment l’entrada de Telecinco i Telefónica a Digital+, l’ens va remetre a totes les parts afectades per l’operació una proposta de condicions per tal de poder autoritzar-la.

Un cop analitzades, La Sexta ha manifestat el seu rebuig, ja que considera que l’entrada de Telecinco i Telefónica a Digital+ “no es pot valorar de forma aïllada”, ja que paral·lelament la cadena de Mediaset es farà amb el control de Cuatro.

En un comunicat emès el passat divendres, La Sexta va reiterar el seu “absolut recolzament” a les fusions entre operadores televisives, però considera “inacceptable” que un mateix grup aplegui Telefónica, Sogecable i Telecinco en televisió de pagament i telecomunicacions.

Segons la cadena de Mediapro, les propostes de la CNC “no resolen” la possibilitat de què el nou grup pugui adquirir conjuntament els “millors continguts” per a la televisió, en obert i de pagament, tant en TDT com en satèl·lit i cable, “expulsant” a la resta de competidors, que “no podran igualar les seves ofertes”, i “augmentant així les barreres” d’entrada en aquest mercat.

La Sexta afegeix que la operació tampoc es justifica des del punt de vista dels usuaris, ja que “no els reportarà cap benefici”, i considera que l’únic beneficiari serà el grup Mediaset, que “veurà reforçada la seva posició de lideratge” en el mercat estatal mitjançant “un nivell de concentració inexistent en d’altres països de l’entorn, excepte a la pròpia Itàlia”.

Per evitar els “gravíssims problemes de competència” que La Sexta diu que provocaria l’operació, la cadena assenyala que “l’única sortida és prohibir” l’entrada de Telecinco i Telefónica a Digital+, que permetria la fusió entre Cuatro i la cadena de Mediaset “conforme el previst a la Llei general audiovisual”.

Finalment, La Sexta sol·licita a la CNC que “articuli els mecanismes necessaris per a una anàlisi serena” de l’operació, i considera “absolutament insuficient” el termini de set dies concedit per l’ens perquè es puguin presentar al·legacions a les condicions presentades.