L’Institut d’Estudis Catalans acull aquest dijous al matí la 12a edició de la Jornada de Recerca de la Societat Catalana de Comunicació. Enguany, la filial de l’IEC ha programat la ponència Com millorar l’impacte en revistes. Consells per a autors i editors, a càrrec de Tomàs Baiget, director d’El Profesional de la Información.

Posteriorment, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya lliurarà la 33a edició dels Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual. Enguany el primer premi és per al treball La transposició del llenguatge cinematogràfic en l’audiodescripció i l’experiència fílmica de les persones amb discapacitat visual, de Floriane Bardini, i el segon per a La responsabilidad social de los medios de comunicación en situación de crisis. Análisis el tratamiento deontológico del caso Ayotzinapa (México) en Noticieros Televisa, de Fernanda Elizabeth Ramírez Santos.

A més, el s’han atorgat sengles mencions especials a La construcció del relat periodístic de TV3 sobre el procés sobiranista de Catalunya (2014-2017). De la consulta del 9-N al referèndum de l’1-O, de Gemma Palà Navarro, i La imagen bisagra. Representación de los intersticios narrativos, visuales y sonoros en los diarios documentales de David Perlov: Diary (1973-1983), Updated Diary (1990-1999) y My Stills (1952-2002), de Paola Lagos Labbé.