L’Institut d’Estudis Catalans acull aquest dijous la novena edició de la Jornada de Recerca de la Societat Catalana de Comunicació. Enguany, la filial de l’IEC ha programat tres ponències i dos debats.

Les conferències són Presencias y representaciones de la mujer en el cine de los orígenes, a càrrec d’Àngel Quintana, de la Universitat de Girona (9.45 h); El acceso abierto a la ciencia en España: evaluación de su impacto en el sistema de comunicación científica, d’Ernest Abadal, de la Universitat de Barcelona (11.15 h), i Cultura lúdica, competencia digital y aprendizajes, de Jordi Sánchez Navarro, de la Universitat Oberta de Catalunya (11.45 h)

Per la seva part, les taules són El turista en la web: hábitos informacionales y selección de destino turístico, amb Josep Fernández Cavia i Rafael Pedraza, de la Universitat Pompeu Fabra (10.15 h), i Redes sociales y televisión generalista en Europa (EU-5): usos en pantalla y actividad en red de las audiencias, amb Matilde Delgado i Núria Garcia, de la Universitat Autònoma de Barcelona (12.15 h).

Finalment, en la Jornada de Recerca el Consell de l’Audiovisual de Catalunya lliurarà la 29a edició dels Premis CAC a la investigació (13 h), fets públics a l’estiu: el primer premi és per a Children’s news. Topics, information quality and audience reception around Newsround, Logo and InfoK, de Marta Narberhaus Martínez, i el segon per a Televisió pública de proximitat a Catalunya. La relació amb TV3 i els intercanvis de contingut informatiu, d’Aida Martori i Muntsant.