L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està estudiant reformular Canal Blau-Maricel TV, la televisió pública comarcal gestionada per l’empresa municipal ICVSAM per encàrrec del Consorci Teledigital Garraf.

El regidor de Comunicació del consistori vilanoví, Gerard Figueras, assegura que no es vol seguir el camí de L’Hospitalet, però sí que “cal racionalitzar” els recursos. “Sense voler espantar ningú, ens haurem d’estrènyer el cinturó o aplicar mesures més dràstiques”, va declarar en el darrer exemplar del Diari de Vilanova.

Figueras, també diputat al Parlament i president de les Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), creu que l’actual estructura de la TDT és “insostenible”, motiu pel qual aposta per reduir els continguts generals i fer una televisió “estrictament” local.

Reduir aportacions i/o ampliar poblacions

El regidor de Comunicació vilanoví assegura al setmanari que darrerament l’ICVSAM “s’ha espavilat” i que està buscant recursos externs, però recorda que al mateix temps “tots” els ajuntaments estan retallant els seus pressupostos.

Així, segons ell, la fórmula per racionalitzar els costos podria passar per una reducció de les aportacions de cada municipi i per l’ampliació del nombre de poblacions que participen en el Consorci.

Actualment en formen part els sis municipis del Garraf (Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles i Olivella), però ja s’està parlant perquè s’hi sumin Cunit i Calafell, poblacions del Baix Penedès, comarca on també arriba Canal Blau-Maricel TV.

El pressupost actual aportat pels sis municipis al Consorci Teledigital del Garraf és d’una mica més d’un milió d’euros, dels quals 450.000 corresponen a l’Ajuntament vilanoví. Amb tot, el retard en el pagament de les quotes és habitual, especialment des del consistori sitgetà, tot i que actualment està al dia. Qui no paga des de fa temps la quota que li correspon és l’Ajuntament d’Olivella.