El Consorci Digital Mataró-Maresme, que gestiona m1tv, la televisió de les poblacions del centre-sud de la comarca, ha celebrat aquest dilluns un ple extraordinari per debatre sobre la seva difícil situació. El resultat ha estat la decisió de reduir un 30% el pressupost per al 2012 per tal de no endeutar-se més i “salvar” el projecte, ha afirmat el president de l’ens i alcalde de Mataró, Joan Mora, segons informa l’ACN.

Actualment, el Consorci suma 200.000 euros en impagaments de quotes per part de tots els ajuntaments –assumides mitjançant una pòlissa de crèdit–, a més de 47.000 euros que deu el Consorci Teledigital Maresme Nord, gestor de m2tv, en vies de dissolució. Segons Mora, aquest és el límit d’endeutament al que es podia arribar. El 2011, el pressupost va ser de 660.000 euros.

Tot i així, Cabrils, Teià i Sant Andreu de Llavaneres han decidit sortir de l’ens, per la qual cosa només hi quedaran set poblacions, la meitat de les que el van fundar el 2007. Amb tot, el Consorci Digital Mataró-Maresme segueix intentant convèncer municipis de pes com Vilassar de Mar o Premià de Mar perquè s’hi sumin, a banda d’intentar captar algunes de les poblacions del nord com Calella o Pineda, ara que es queden sense cana de TDT. De moment, però, sense resultats.